/ukk
Sänkytehdas

UKK

Usein kysytyt kysymykset. Tarvittaessa voit lähettää oman kysymyksesi sivun alalaidassa olevalla lomakkeella.

Millainen toimitusaika Uneni-sängyillä on?

Toimitusaika on 4-6 viikkoa.

Millaisia maksuvaihtoehtoja teillä on?

Meillä voi maksaa pankkikortilla sekä yleisimmillä luottokorteilla. Käytössämme on lisäksi Sänkytehtaan tili, jolla maksuaikaa jopa 72 kk.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme.

Mitä mittatilaussänky tarkoittaa käytännössä?

Mittatilauksesta tehty vuode valmistetaan vakiomitoista poikkeavan kokoiseksi. Asiakkaalla saattaa olla esimerkiksi tarve hankkia uudet patjat vanhaan normaalimitoista poikkeavaan vuoteeseen – kuten vaikka 130x180 kokoiseen sänkyyn – jolloin teemme joustinpatjan ja sijauspatjan sopivaan mittaan.

Toinen usein eteen tullut haaste on vanhemmissa asunnoissa oleva makuualkovi tai nukkumapaikaksi suunniteltu tila, joka on haaste normaalikokoiselle (80x200) vuoteelle.

Kolmantena ovat pitkät nukkujat, joille valmistamme tarvittaessa sopivan vuoteen. Pisin valmistamamme vuode on ollut 250 cm pitkä. Usein valmistamme myös 220 cm sänkyjä.

Tämän päivän vakiomittoja tuotannossamme ovat: 80x200, 90x200, 105x200 120x200 140x200, 160x200, 180x200 ja nämä kaikki edellä mainitut on saatavissa 210 cm pitkinä. Lisäksi meiltä löytyy vakiona 210x210 kokoinen vuode.

Miten premium-sänky eroaa tavallisesta sängystä?

Premium-vuode valmistetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeet huomioiden. Tuote valmistetaan raaka-aineista, jotka ovat hyväksi havaittuja ja testattuja. Asiakas saa valita yksilöllisesti vuoteeseensa joko luonnonmateriaalit tai nykypäivän teknologialla valmistetut materiaalit. Hänen vuoteeseensa suunnitellaan oikeanlainen ja yksilöllinen jousisto.

Kaiken kruunaa asiakkaan itsensä valitsemat verhoilukankaat ja tarvittavat puuvärit useista eri vaihtoehdoista.

Premium-vuoteen valmistuksessa ei tingitä laadusta missään valmistusvaiheessa.

Mistä Sänkytehtaan sänkyjen materiaalit tulevat?

Sänkyjemme rungot ja muut puuosat sekä suurin osa pehmustemateriaaleista ja kankaista tulee Suomesta. Lisäksi käytämme Euroopan Unionin alueelta tulevia testattuja raaka-aineita. Esimerkiksi petauspatjamme kankaat valmistetaan ohjeidemme mukaan Italiassa ja Espanjassa, koska haluamiamme kankaita ei valmisteta Suomessa.

Tilaamme 100 % luonnonkumin suoraan tuottajalta Sri Lankasta, tällä tavalla voimme varmistaa raaka-aineen oikean koostumuksen ja laadun.

Ketkä konkreettisesti valmistavat Sänkytehtaan vuoteet?

Vuoteidemme valmistus, eli kokoonpano ja ompelu, tapahtuu Liperissä ja rungot valmistaa alihankkijoillamme Pohjois-Karjalassa.

Mikä on Sänkytehtaan tuotteiden kotimaisuusaste?

Tuotteidemme kotimaisuusaste on yleensä 80–90 % mallista riippuen. Tietyin ratkaisuin Uneni-tuotteen voi valmistaa 100 % suomalaisena, mutta parhaan Uneni-tuotteen kotimaisuusaste on 80-90 %.

Onko mahdollista saada Uneni-tuote 100 % suomalaisena?

Tietyin ratkaisuin Uneni-tuotteen voi myös valmistaa 100 % suomalaisena, mutta parhaan Uneni-tuotteen kotimaisuusaste on 80-90 %.

Millaisista asioista premium-sängyn hinta koostuu?

Premium-vuoteen hinta koostuu raaka-aineista, työstä, tuotantotilojen kustannuksista ja viranomaismaksuista.

Milloin sänky tulisi vaihtaa?

Vuoteen vaihtoikä riippuu asiakkaan huoltotoimenpiteistä. Jos tuotettamme käytetään ohjeiden mukaan, sitä voi käyttää niin pitkään kuin kukin haluaa.

Petauspatjojen vaihtoa suositellaan 5–7 vuoden välein. Tosin meiltä voi hankkia tarvittaessa uuden päällisen petauspatjaan tai uuden täytteen petauspatjaan, jolloin koko tuotetta ei tarvitse vaihtaa.

Moottorisänkyni pitää merkillistä ääntä, miten äänestä pääsee eroon?

Moottorisängyistä löytyy huolto-ohjeet, joiden mukaan tulisi toimia. Moottorisängyn niveliä tulee aika-ajoin voidella, esimerkiksi ompelukoneöljylle, että sieltä ei tulisi ylimääräisiä ääniä.

Painoni muuttui, kannattaako vaihtaa sänkyä?

Jos nukkujan paino ei muutu dramaattisesti, eikä hänelle tule selkävaivoja tai käsien puutumista tai muita oireita, ei sänkyä tarvitse vaihtaa.

Missä voin kokeilla Sänkytehtaan vuoteita?

Tällä hetkellä Uneni-vuoteita voi kokeilla Turun seudulla Raisiossa sekä Pohjois-Karjalassa Liperissä. Lisätietoja täältä.

Lisäksi voit kokeilla joitain tuotteitamme jälleenmyyjillämme Kuopiossa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Ylivieskassa ja Juuassa!

Kuopiossa laadukkaita tuotteitamme myy Huonekalukeidas, Jyväskylässä Unijukka ja Juuassa Pielisen Kaluste! Hämeenlinnassa ja Ylivieskassa teitä palvelee Kalustetalo Juurikivi.

Tarkat osoite- ja yhteystiedot löydät täältä.

Millainen on hyvä patja? Kova vai pehmeä?

Hyvä patja on sellainen, että se antaa riittävän tuen nukkujalleen. Tällöin ihmisen keho ja selkä on oikeassa asennossa, jolloin lihakset pääsevät rentoutumaan.

Minulla on uniapnea, sopiiko sänkynne minulle?

Uniapnea on vakava sairaus ja sen hoitamiseen tarvitaan aina lääkärin apua ja ohjeita. Toki vuoteissamme nukkuu myös uniapneaa sairastava henkilö.

Miten parisängyn molemmat nukkujat otetaan huomioon sänkyä valittaessa?

Parisängyssä molemmille nukkujalle suunnitellaan ja valitaan oikealla jämäkkyydellä oleva jousitus, joka tapaa yksilöllisesti laadukkaan unen.

Voiko teiltä saada sängyn, joka sopii allergikolle?

Tuotteemme ovat allergiatestattuja.

Miksi tuotteissanne ei ole Avainlippu-merkkiä?

Tuotteemme valmistetaan Suomessa pääosin kotimaisin raaka-ainein. Emme koe tarvitsevamme Avainlippua osoittamaan, että tuotteemme valmistetaan täällä Liperissä. Meillä on Liperissä Meijeritie 1 osoitteessa tehtaanmyymälä, jonne jokainen on tervetullut asian todistamaan.

Voiko vuoteen jouset ruostua?

Käytämme jousissa erittäin korkealuokkaista jousiterästä, joka ei normaalikäytössä ja -tilanteessa ruostu.

Mitä kotiinkuljetus tarkoittaa?

Asiakas saa halutessaan tuotteen kotiin tuotuna, paikalleen asennettuna ja roskat pois vietynä. Katso tilausehdot.

Mitä on Tencel-kuitu?

Tencel on selluloosasta valmistettua puukuitua. Selluloosa on kemiallista massaa, joka valmistetaan puusta.

Mikä on FSC sertifikaatti?

FSC on laadukkaasta puunhoidosta kertova sertifikaatti.

Mitä tarkoittaa memory foam?

Memory foam on nimensä mukaisesti muistivaahto, toiselta nimeltään älyvaahto - eli lämpöön reagoiva vaahtomuovi.

Millainen on sijauspatjan pesuohje?

Sijauspatjanpäälliset pestään aina 40 °C -ohjelmalla. Luonnonmateriaalia sisältävät sijauspatjat pestään aina villapesuohjelmalla.

Voiko teiltä tilata sängyn lapsen mitoilla?

Kyllä voi. Meiltä löytyy myös lapselle sopivia vuoteita.

Määritteleekö nukkujan paino sängyn jousien jäykkyyden?

Ei määrittele, vaan nukkuja itse määrittelee jäykkyyden mieltymyksensä mukaan. Sänkyjemme aktiivijoustorakenteen ansiosta painavampikin henkilö voi valita pehmeämmän jousituksen ja kevyemmälle sopii myös jämäkämpi.

Ota yhteyttä

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että käsittelemme antamiasi tietoja Sänkytehtaan tietosuojaehtojen mukaisesti.