/yritys/tarina

Tarina

Sänkytehdas - kotimaisia premium-sänkyjä jo vuodesta 2011

Vuonna 2011 perustettu Sänkytehdas valmistaa premium-luokan sänkyjä. Laadukkaat ja kotimaisella ammattitaidolla valmistetut sängyt on valmistettu ja koottu käsityönä Pohjois-Karjalassa, Liperissä.

Nykyisin yrityksen omistajapohja koostuu pääsääntöisesti pohjoiskarjalaisista yrittäjistä, yksityishenkilöistä sekä tehtaan työntekijöistä.

Kaikki lähti liikkeelle asiakkaan tarpeesta
Sänkytehtaan syntyhistorian voidaan nähdä ulottuvan jo aina 1980-luvun lopulle. Tuolloin Pauli Jämsén, yksi Sänkytehtaan perustajista, työskenteli vielä huonekalumyyjänä Pohjanmaalla. Eräänä päivänä hän kohtasi asiakkaan, joka ei pystynyt nukkumaan uudessa markkinoiden parhaassa sängyssä. Jämsén alkoi selvittämään ongelmaa.

Sängyn patjaa yritettiin säätää ja vaihtaa useaan otteeseen ilman haluttua tulosta, minkä johdosta sänkytehdas valmisti Jämsénin ohjeistuksella asiakkaalle uuden patjan. Tapaus jätti jälkensä Jämséniin ja hänen taitonsa sänkysuunnittelijana huomattiin nopeasti. Hän päätyi suunnittelemaan mallistoja usealle sänkytehtaalle, kunnes perusti vuonna 2011 Sänkytehtaan Markku Rönkön ja kahdeksan muun ammattilaisen kanssa.

Sänkytehtaan ympärillä tapahtui myöhemmin hallinnollista uudistumista ja syksyllä 2021 outokumpulainen Elppo Oy osti tehtaan liiketoiminnan. Samalla Sänkytehdas sai nykyisen omistajapohjansa.

Elämänlaatu kohenee unen laadun parantuessa
Sänkytehtaan tuoteperhe on ainutlaatuinen premium-sänkymallisto, jonka laadukkaat, kotimaisella ammattitaidolla valmistetut sängyt on tehty kestämään aikaa.

Tutkimusten mukaan ihmiset nukkuvat nykyisin entistä vähemmän, minkä vuoksi on yhä tärkeämpää, että uni on mahdollisimman hyvälaatuista. Yksilöllisten tarpeiden mukaan suunniteltu sänky mahdollistaa levolliset unet. Myös asiakkaat ovat huomanneet tämän käytännössä. Elämänlaatu kohenee unen laadun parantuessa.

Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme nukkumaan mahdollisimman laadukkaasti. Se tarkoittaa niin kotimaisuutta, vastuullisuutta kuin käsityönä tehtyjä työvaiheita parhaan laadun varmistamiseksi.

“Älä tingi laadusta, sijoita itseesi.”

;